Palyboat / river runner

Prijon F262

Prijon F262 on muodoltaan kulmikas, pohjaltaan suora ja litteä kajakki, jonka käsittely vaatii hyvää teknistä osaamista. Se on suoran pohjansa ja pitkän vesilinjansa ansiosta suhteellisen nopea verrattuna Dagger RPM -kajakkiin, jossa on enemmän rockeria. F262 sopii koskenlaskuun, puljaukseen ja myös kanoottipujottelun alkeisiin. Nopeana ja lyhyenä kajakkina se sopii myös hyvin surffaukseen loivissa aalloissa niin koskessa kuin merelläkin. 

Kajkin pohja on kulmikas kuten freestyle kajakit ja kajakin reunat toimivat surffissa, virtaanmenossa ja akanvirtoihin kuin suksien kantit, ne "puree" hyvin. F262 sopii myös pienikokoisille aloittelijoille koskenlaskuun ja puljaukseen. 

- melojan painosuositus on 45–70 kg. Pienemmille melojille (< 60 kg) kajakki on ketterä ja tukeva, kun taas isommille (> 60 kg) se muuttuu tekniseksi. 

- materiaali: muovi (HTP-polyeteeni)

- pituus: 262 cm, leveys 60 cm, paino 19 kg, tilavuus 200 l

- aukon koko 86 x 49 cm

Dagger RPM

Dagger RPM on suosittu jokapaikanhöylä. RPM on ketterä ja pituuden ansioista suhteellisen nopea. Se sopii erinomaisesti koskenlaskuun, koskipuljaukseen ja on ylivoimainen surffikone sileillä aalloilla niin merellä kuin koskessa. Terävän keulan ja perän vuoksi RPM ei sovellu yli III-luokan creekkeihin. Sen sijaan isoihin koskiin se sopii mainiosti, kun muistaa noudattaa painosuositusta. Honttomelontaan RPM ei oikein sovellu pituutensa takia.

- melojan painosuositus  45–85 kg

- materiaali: muovi (HTP-polyeteeni)

- pituus: 267 cm, leveys 60 cm, paino 18 kg, tilavuus 227 l

- valmistaja: Dagger Kayaks (linkki valmistajan sivuille)

Liquidlogic LIL'JOE

Liquidlogic LIL'JOE on litteäpohjainen ja melko kulmikas kajakki. Se muistuttaa vahvasti muodoltaan freestylekajakkia, mutta on selkeästi isompi. Pituuden ja tilavuuden takia se muistuttaa myös laskukajakkia. LIL'JOE onkin jonkinlainen freestylen ja laskukajakin yhdistelmä, ja se soveltuu sekä surffailuun että koskenlaskuun. LIL' JOE sopiikin erinomaisesti koskissa leikkimiseen. 

- melojan painosuositus on 60–100 kg.

- materiaali: muovi (HTP-polyeteeni)

- pituus: 231 cm, leveys 63,5 cm, paino 15,4 kg, tilavuus 272 l