MERI 1: Johdatus merimelonnan tekniikkoihin

Kuvaus: Kurssi kestää 2,5 tuntia  ja se pidetään Tukkisaaressa (Tukkisaarenkuja). Tämä kurssi on jatkoa alkeet II -kurssille ja se on tarkoitettu melojille, jotka haluavat perehtyä merikajakin käsittelyyn ja kehittyä merimelonnan erikoistekniikoissa. Merikajakin hallinta perustuu erilaisten melanvetojen (kaarivedot, etuperäsimet, melaperäsimet, yksinkertaiset yhdistelmävedot ym.) ja kajakin kallistamisen yhdistämiseen.

Pääsyvaatimus: LUE TARKASTI!  Olet käynyt merimelontapainotteisella alkeet II -kurssilla (klikkaa päästäksesi tarkistamaan alkeet II -kurssin sisältöä) tai sinulla on vastaavat taidot. Muun muassa eteenpäin melonta sujuu ja kaarivedot, melaperäsimet (takaperäsin ja etuperäsin) ovat tuttuja asioita. Koskimelontapainotteinen alkeet II -kurssi sopii myös tähän, mutta suositeltavaa on merimelontapainoitteinen versio.

Kalenteri ja ilmoittautuminen:

kurssipaikkailmoittautuminen
nro. 1 (ajankohta auki)TukkisaariLINKKI
nro. 2 (ajankohta auki)TukkisaariLINKKI
nro. 3 (ajankohta auki)TukkisaariLINKKI
nro. 4 (ajankohta auki)TukkisaariLINKKI

Kurssin sisältö

Harjoitellaan tasapainon hallintaa ja kajakin kallistamista (lantion alueen joustavuus) ensin laiturilla ja sitten vesillä. Käydään läpi kajakin kallistaminen paikallaan ja vauhdissa sekä kallistuksen vaikutus kajakin kulkuun. Harjoitellaan kaariveto-kallistus  -yhdistelmää, etuperäsin-kallistus -yhdistelmää, melaperäsimet-kallistus -yhdistelmää, kaariveto-melaperäsin-kallistus -yhdistelmää ja kaariveto-etuperäsin-kallistus -yhdistelmää. 

Osallistujamäärä: kurssille otetaan 4–8  osallistujaa.

Hinta:  Nähtävissä alla olevasta taulukosta. Osallistumismaksu maksetaan etukäteen ja ohjeet saat ilmoittautuessasi. Hinta sisältää kaluston (kajakki, aukkopeite, mela, kelluntaliivit) ja opetuksen. Kurssille voi osallistua myös omalla kajakilla.  

Maskuvälineet: tilisiirto, Mobilepay,  Smartum Pay, ePassi, Edenred, Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Edenred Virike -setelit. 

Vakuutus: Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. K&C ry:llä on oman toimintansa kattava järjestäjän vastuuvakuutus. 

Mitä jatkossa? Seuraava askel on omatoiminen harjoittelu, jonka tarkoitus on toistaa kurssilla opittuja harjoituksia, kunnes tekniikat ovat vakiintuneet. Vasta sitten voit siirtyä seuraavan tason kurssille (MERI 2: Merimelonnan edistyneet tekniikat).