Harjoituskerho

K&C:llä on harjoituskerho, jossa seuran jäsenet pääsevät hiomaan melontatekniikkaa. Kurssitarjonta on monipuolinen ja seuran koulutuspolku perustuu pitkälti omaan harjoitteluun kurssien lisäksi. Yksin on usein vaikea innostua tekniikan harjoittelemisesta, varsinkin jos on vasta aloittanut melontaharrastuksen. Kerhon harjoitukset ovat ohjattuja ja harjoituskerran teema ja taso valitaan etukäteen. Harjoituksen sisältöön on mahdollista vaikuttaa alla olevalla keskustelualueella sekä seuran WhatsApp-ryhmässä (Melomaan!). 


Huom. Ei ennakkoilmoittautumisia, ja jokainen huolehti omasta kajakkivarauksesta.

Kerhon harjoitukset noudattavat alla olevia teknisiä tasoja. Osa harjoituksista sopii kuitenkin kaikille tasoille (kuten navigointi, turvallisuus ja pelastautuminen). 

Taso 1 (vastaa Meloja 1 / EPP1 -taitokoetta). Aloittelija: on käynyt alkeiskurssilla tai ei ole erityisesti kouluttautunut. Osaa meloa suoraan ja on voinut meloa paljonkin (aloittelijataso kuvaa teknistä osaamista enemmän kuin melontauran pituus). Kajakin kallistus on vieras ajatus ja sen käsittely ei ole vielä hallussa. Tämän tason harjoituksissa harjoitellaan peruskurssin tekniikoita.

Taso 2 (Meloja 2 / EPP2 tai siihen pyrkivä): Meloja osaa meloa eteen, taakse, sivulle ja kääntyä. Uskaltaa kallistaa kajakkia ja kajakin hallinnassa on kokeillut kaarivedon lisäksi etuperäsimiä ja melaperäsimiä. Meloja on jo harjoitellut pelastautumisia. Tämän tason harjoituksissa harjoitellaan jatkokurssien asioita (Meri 1: Johdatus merimelonnan tekniikoihin, KOSKI 1: Koskimelontaan tarvittavat tekniikat, KOSKI 2: Koskimelonnan edistyneet tekniikat).

Taso 3: Teknisesti osaava meloja: hallitsee tuentoja, erilaisia ohjausteknikoita, osaa reskutuksia ja on jo melonut suhteellisen haastavissa olosuhteissa (tuuli ja aallokko tai II-luokan koskissa). Tämän tason harjoituksissa harjoitellaan MERI 3 ja KOSKI 3 -kurssien asioita.

KALENTERI 2024
Kaikki harjoitukset ovat myös seuran tapahtumakalenterissa.

- La 27.4.2024. Pelastautuminen Raatin uimahallissa klo 19:00–20:00 (kaikki tasot)