Avokanootit

Molemmat Old Town Discovery avokanootit ovat erittäin vakaita niiden leveyden ansioista ja suhteellisen nopeita pituuden ansioista. Pituudesta ja leveydestä johtuen Discovery 174 on hieman nopeampi kuin Discovery 169, mutta Discovery 169 on leveytensä vuoksi vakaampi. Kanootit ovat kahden istuttavia, mutta mukaan mahtuu myös kolmas aikuinen meloja tai kaksi lasta. Kanootin poikkipuihin ei saa istua.  

Kanootit eivät sovellu avovesimelontaan eikä niillä sovi meloa kovin tuulisella säällä. Avokanootit ovat korkeita ja erittäin tuuliherkkiä, (etenkin alikuormitettuina). Avokanootit soveltuvat ainoastaan joelle ja suistoon. Tuulisella säällä on retki suunniteltava niin, että reitti on mahdollisimman tuulensuojassa. Jos tuuli on heikkoa, voi avokanootilla meloa rantaviivaa pitkin (esim. Mustasalmesta Toppilansalmeen). Tuulen puhaltaessa mantereelta (idästä) kannattaa pysytellä suistoalueella. 

Huom. Kanooteissa ei ole ilmapusseja ja tämän takia reskuttaminen kaatumisen jälkeen on erittäin haastava. Kanootit eivät kuitenkaan uppoa, sillä ns "sandwich" rakentessa on ohut kerros kelluvaa solumuovia. 

Old Town DISCOVERY 174 (punainen)

- mitat: pituus 5,30 m, leveys 91,5 cm, korkeus keulassa 56 cm, keskellä 38 cm, paino 38 kg, maksimi kantavuus 660 kg

- valmistaja: Old Town (linkki valmistajan sivuille)

Old Town DISCOVERY 169 (vihreä)

- mitat: pituus 5,10 m, leveys 94,5 cm, korkeus keulassa 56 cm, keskellä 38 cm, paino 41 kg, maksimi kantavuus 635 kg

- valmistaja: Old Town (linkki valmistajan sivuille)

Mad River Teton R-series (vihreä)

- mitat: pituus 4,88 m, leveys 91 cm, korkeus keskellä 38 cm, paino 35,9 kg, maksimi kantavuus 499 kg

- valmistaja: Mad River (tuotanto lopetettu)