SUP-laudat

Laudat ovat erimittaisia ja mitat vaikuttavat perusominaisuuksiin alla olevan taulukon mukaisesti. 

Laudan ketteryyteen vaikuttaa pituuden lisäksi myös pohjan kaarevuus ja etenkin evän vahvuus ja myös jonkin verran sen sijainti. US boksin evä on mahdollista siirtää hieman ja jo muutama senttimetri vaikuttaa laudan ketteryyteen. Mitä lähempänä evä on keskipistettä, sen ketterämmin lauta kääntyy. Mitä kauempana keskipistettä evä on, sitä suuntavakaampi lauta on. Isokokoinen ja jäykkä evä antaa suuntavakautta, kun taas pienempi ja joustavammasta materiaalista valmistettu evä mahdollistaa helpomman käännöksen. Oikealla tekniikalla (melatekniikka yhdistettynä painonsiirtoon) suuntavakaakin lauta kääntyy yllättävän ketterästi. Samalla logiikalla ilman tekniikan hallintaa suuntavakaata lautaa on erittäin vaikea kääntää esimerkiksi tuulisissa olosuhteissa. 

Laudat on numeroitu niiden hyllypaikan mukaan. SUP1 on alimmalla hyllyllä ja SUP 6 korkeimmalla. 

Starboard TOURING DELUXE SC 12'6" X 30" X 6" (SUP 1 ja 3)

Starboard TOURING DELUXE soveltuu monenkokoisille melojille (melojan painosuositus 55–110 kg) ja laudan maksimikantavuus on 150 kg. Laudassa on edessä ja takana kansinaruja, jotka mahdollistavat retkitavaroiden kuljettamisen. 

Starboard TOURING DELUXE on yhdessä Starboard FREERIDEn (SUP5) kanssa seuran nopein SUP-lauta. TOURING DELUXE on kevyt ja materiaali kestää hyvin iskuja ja pohjakosketuksia. Näin ollen se sopii erinomaisesti aloittelijalle.

Materiaali: muovi/ilmatäytteinen

Mitat: pituus 3,80 m (12'6), leveys 76 cm (30"), tilavuus 351 l

Laudan venttiilin vieressä lukee, paljonko laudassa tulee olla painetta (15–18 psi). Muista varmistaa, että laudassa on tarpeeksi painetta (vajalla on pumppuja).

Starboard WINDSUP 12'0" (SUP 2)

Starboard WINDSUP on yleislauta, joka sopii retki- ja surffikäyttöön. Pituutensa ansiosta se on suhteellisen nopea ja leveys tuo siihen vakautta. Lauta ei ole kovin paksu, joten se ei sovellu isokokoiselle melojalle.  

Materiaali: muovi/foam

Mitat: pituus 3,66 m (12'), leveys 81 cm (32"), paksuus 12 cm (4,6"), tilavuus 205 l

Bugz 10'6" (SUP 4)

Bugz on seuran laudoista pienin, kiikkerin ja ketterin. Hauskin lauta siis! Se sopii pienikokoisille ja lapsille kaikenlaiseen leikkimieliseen harjoitteluun ja surffailuun niin merellä kuin koskessakin. Bugz on erittäin ketterä sen pohjan kaarevuuden sekä suhteellisen pienen ja joustavan evän ansioista.

Materiaali: muovi/foam

Mitat: pituus 3,20 m (10'6"), leveys 81 cm, paksuus 12 cm, tilavuus 171 l

Starboard FREERIDE 12'2" (SUP 5)

Starboard FREERIDE on kevyt lauta, joka voi olla hieman kiikkerä ensikertalaiselle. Se on seuran laudoista nopein ja suuntavakain yhdessä Starboard TOURING DELUXE -lautojen (SUP 1 ja 3) kanssa. Starboard FREERIDEn suhteellisen korkea keula soveltuu hyvin aallokkomelontaan. Tuulisissa olosuhteissa laudan hallinta vaatii kuitenkin hyvää tekniikkaa. Laudan ketteryys lisääntyy oikealla painonsiirtotekniikalla. Laudalla ei ole pehmeää mattoa ja se tuntuukin jaloissa pitkän melonnan jälkeen. Tämä on siis seuran laudoista selkeästi vaikein ja teknisin.

Materiaali: hiilikuitu

Mitat: pituus 3,71 m (12'2"), leveys 76 cm (30"), paksuus 36 cm (14,1"), tilavuus 228 l

Starboard ASTRO YOGA DASHAMA 10'0" (SUP 6)

Starboard ASTRO YOGA DASHAMA on seuran laudoista helpoin ja tukevin. Lauta on myös paksu eli se sopii kaikenkokoisille melojille. Lauta ei ole kovin nopea, koska se on suhteellisen lyhyt ja laudan paksuus tekee siitä tuuliherkän. Lauta on kuitenkin aika ketterä myös puutteellisellä tekniikalla.

 Materiaali: muovi/ilmatäytteinen

Mitat: pituus 3,05m (10'), leveys 89 cm (35"), tilavuus 300 l

Laudan ventiilin vieressä lukee, paljonko painetta täytyy olla. Muista varmistaa, etä laudassa on tarpeeksi painetta (vajalla on pumppuja).