Koski 3 - Koskimelonnan perusteet (koskessa)

Koitelin Tulikurkku on mainio paikka järjestää koskimelonnan peruskursseja (kuva elokuussa 2023 järjestetystä Johdatus koskimelontaan -kurssista).

Koskimelonnan perusteet - kurssi on ensimmäinen varsinainen koskikurssi, eli koskessa tapahtuva. Koskikursselle valmistavia koski 1 ja koski 2 ovat tasaisen veden kursseja.  

Kuvaus: kurssin tavoite on antaa perustieto/taito koskimelonnasta. Kurssilla keskitytään puljaukseen koskessa, eli kurssin päätavoite on antaa osallistujille eväät itsenäiseen ja turvalliseen hauskanpitoon. Osa on teoriaa ja osa on käytäntöä. Käytännön harjoittelu tapahtuu helpoissa koskissa (I-II lk). Kurssi kestää 3t.

Pääsyvaatimus: osallistuja on käynyt Koski 1 - koskimelonnan perustekniikat kurssilla ja harjoitellut kyseisellä kurssilla käydyt tekniikat, tai Koski 2 - koksimelonnan edistyneet tekniikat kurssilla. Perehdy kunnolla kurssin sisältöön TÄSTÄ:

Paikka: Kipinänkoski tai Koiteli vesitilanteesta riippuen.

Sisältö:

  • Lossaaminen (virran ylitys) ja virrassa paikalla pysyminen,
  • virtaanmeno (kallistuksella ja tuennalla)
  • kajakin ohjaaminen kosken laskiessa ja akanvirtaan pysähtyminen.
  • Koskiuinti

Osallistujamäärä: Kurssille otetaan max. 8 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi voidaan perua jos osallistujia on liian vähän.

Hinta: Seuraan kuulumattomilta 45€/hlö, K&C:n jäseniltä 25€/hlö, alle 16v 15€. Osallistumismaksu maksetaan etukäteen, ohjeet saat ilmoittautuessasi. Smartumin liikunta- sekä kulttuurisetelit, Tyky kuntosetelit, Smartum saldo, epassi ja TYKY online käyvät maksuvälineenä. Ei käteismaksua.

Ohjaaja: Sylvain Eckhardt

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudun
Olen K&C:n jäsen
Tuon oman kajakin
Vakuutan, että olen uimataitoinen
I need info in english