Alkeet II (peruskurssin 2. osa)

Kuvaus: Alkeet II -kurssi kestää 3 tuntia ja on peruskurssikokonaisuuden toinen osa. Kurssin tavoite on antaa Alkeet I -kurssin suorittaneille täydentävä tietotaito kajakkimelonnasta.  Alkeet I + II -kurssien suorittaneet saavat halutessaan Meloja 1 -kortin (EPP1, Euro Paddle Pass 1). Lue lisää Meloja-taitokoulutuksista tästä. Alkeet II -kurssin voi suorittaa joko koski- tai merimelontapainotteisesti. Koskimelontaan suunnatut kurssit pidetään Nokkalassa koskikajakeilla (Hintantie 18b) ja merimelontaan suunnatut kurssit Tukkisaaressa merikajakeilla (Tukkisaarenkuja).

Kurssin sisältö

KOSKI: Tutustuminen koskikajakkiin ja sen ominaisuuksiin. Suoraan melonnan, kaarivedon, takakaarivedon, melaperäsimen ja etuperäsimen harjoitteleminen. Tutustuminen tasapainon hallintaan, kallistuksiin ja tuentoihin. Kaatuminen ja kajakin hinaaminen rantaan. 

MERI: Tutustuminen merikajakkiin ja sen ominaisuuksiin, mm. peräsimen ja evän käyttö. Suoraan melonnan, kaarivedon, takakaarivedon, melaperäsimen ja etuperäsimen harjoitteleminen. Tutustuminen tasapainon hallintaan ja tuentoihin. Tutustuminen kajakin kallistamiseen ja sen vaikutuksiin kajakin dynamiikkaan. Kaatuminen ja paripelastus.

Mitä jatkossa? Seuraava askel on omatoiminen harjoittelu, jonka tarkoitus on toistaa kurssilla käydyt tekniikat niin, että ne vakiintuvat. Vasta sitten voi siirtyä seuraavan tason kurssille. Koskimelonnan puolella se on KOSKI 1: Koskimelontaan tarvittavat tekniikat tai merimelonnan puolella MERI 1: Johdatus merimelonnan tekniikoihin. 

Kalenteri ja ilmoittautuminen

Osa-alueKurssiPaikkaIlmoittautuminen
MERInro. 1 (24.5.2024 klo 17)TukkisaariLINKKI
MERInro. 2 (31.5.2024 klo 17)TukkisaariLINKKI
KOSKInro. 3 (6.6.2024 klo 16:30)NokkalaLINKKI
MERInro. 4 (14.6.2024 klo 16:30)TukkisaariLINKKI

nro. 5 (ajankohta auki)
LINKKI

nro. 6 (ajankohta auki)
LINKKI

nro. 7 (ajankohta auki)
LINKKI

nro. 8 (ajankohta auki)
LINKKI

Ilmoittautuminen: yllä olevasta taulukosta löytyy ilmoittautumislinkit.

Pääsyvaatimus: sinulla on hyvä uimataito ja olet käynyt Alkeet I -kurssilla tai sinulla on vastaava taitotaso.

Ikäsuositus: yli 14 v.

Osallistujamäärä:  max. 8 hlö

Hinnat: Nähtävissä alla olevasta taulukosta. Hinta sisältää kaluston (kajakki, aukkopeite, mela sekä kelluntaliivit) ja opetuksen.

Maksuvälineet: tilisiirto, Mobilpay, SmartumPay , ePassi, Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Edenred Virike -setelit  

Vakuutus: osallistujaa ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. K&C ry:llä on oman toimintansa kattava järjestäjän vastuuvakuutus.